Újabb kínai autógyártónál járt Szijjártó Péter

1 hét ezelőtt 7
Újabb kínai autógyártónál járt Szijjártó Péter
A kínai Great Wall Motors autógyártó vállalatnál járt Szijjártó Péter - derült ki a magyar külgazdasági és külügyminiszter Facebook-posztjából. A bejelentés azért is érdekes, mert korábban arról szólóan jelentek meg értesülések, hogy a Great Wall Motors Magyarországon tervezhet gyárat.

Posztjában Szijjártó a magyar-kínai gazdasági és beruházási együttműködés fontosságát és eredményeit hangsúlyozta.

Emellett beszámolt arról, hogy Kína egyik legnagyobb autógyártó vállalatát, a Great Wall Motorst látogatta meg Baodingban.

Hozzátette, tárgyalópartnereivel egyetértettek abban, hogy az alternatív hajtásláncok jelentik a jövőt az autóiparban, s enélkül nem teljesíthetők a környezetvédelmi célok sem.

A hónap elején a Portfolio is beszámolt róla, hogy néhány hete egy jól értesült kínai szakértő azt jelezte a Vsquare-nek, hogy a nyolcadik legnagyobb kínai elektromos autógyártó, a Great Wall Motors, fog a Pécs melletti Bicsérdre érkezni. Akkori hírlevelében az oknyomzó portál felemlegette, hogy március közepén ezt az információt elsőként az mfor.hu meg is írta a magyar sajtóban, amit számos kormányközeli lap is átvett, de a Miniszterelnöki Kabinetiroda felőli jelzésre mindegyik cikket törölték.

Címlapkép forrása: Facebook

Holdblog

Vége a luxusóra-őrületnek?

A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid válasz az, hogy közel sem. A 2022-es esztendőhöz képest... The post Vége a luxusóra-őrül

Kiszámoló

Ez történt a héten 0421

A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki 320 drónnal és rakétával lőtte Izrael területét, bosszúból a szíriai iráni konzulá

Holdblog

Félrealkalmazkodunk

Az alkalmazkodás maga az élet. Mi sem vagyunk ez alól kivételek, ugyanakkor a szellemi képességeink és az erős technológiánk mellett és részben miatt hajlamosak vagyunk... The post Félrealkalm

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Ők a leggazdagabb magyar nyugdíjasok

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024

2024. május 8.

AI in Business 2024

2024. április 23.

Balaton Konferencia 2024

2024. május 2.

Portfolio Agrofuture 2024

2024. május 23.

Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

  • 16:47
  • 16:47
  • 16:46
  • 16:46
  • 16:45
  • 16:44
  • 16:44
  • 16:43
  • 16:39
  • 16:39
  • 16:35
  • 16:29
  • 16:28

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.