Újabb mérföldkőhöz ért a ChatGPT

1 hónap ezelőtt 14

Az OpenAI bejelentette, hogy hétfőtől kezdődően a felhasználók regisztráció nélkül is hozzáférhetnek a ChatGPT generatív mesterséges intelligencia chatbot szolgáltatásához. Ez a döntés lehetővé teszi szélesebb körben az AI technológia megismerését és használatát.

A ChatGPT, amely 2022 végén vált ismertté és elindította a GenAI-boomot, emberi társalgást imitáló képességeivel tűnik ki. Képes többek között hosszú szövegek összefoglalására, versek írására és tematikus ötletek generálására.

A San Franciscó-i központú cég fokozatosan tervezi bevezetni ezt a funkciót, hogy minél többen hozzáférhessenek az AI képességeihez. A ChatGPT már korábban is népszerű volt, Similarweb adatelemző cég szerint 2023 májusában érte el a csúcspontját 1,8 milliárd webes látogatottsággal, bár ezután lassult a növekedés.

Az OpenAI további biztonsági intézkedéseket is bevezetett azok számára, akik regisztráció nélkül érik el a ChatGPT-t. Ezek között szerepelnek bizonyos kérések és tartalmak blokkolása széles kategóriákban, bár ezeket nem részletezték. Emellett az OpenAI fizetős verziókat is kínál különböző felhasználói csoportoknak - magánszemélyeknek és vállalatoknak.

A vállalat azt is közölte, hogy felhasználhatja a felhasználóktól származó tartalmakat nagy nyelvi modellek fejlesztésére, de lehetőséget biztosít arra, hogy a felhasználók letilthassák ezt a funkciót.

Ez az újítás egy hónappal követi Elon Musk milliárdos perét az OpenAI és annak vezérigazgatója, Sam Altman ellen. Musk azt állította, hogy az OpenAI eltért eredeti küldetésétől: az AI fejlesztését nem az emberiség javát szolgálva végezte el, hanem profitoreintált módon.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Getty Images