Újabb terelésekre kell figyelniük a ferihegyi reptérnél közlekedőknek

1 hét ezelőtt 7

Ez idő alatt, a repülőtérről Budapest felé tartó felhajtó felújítása zajlik majd, és mivel a felhajtóág zárva lesz,

a repülőtér irányából közvetlenül nem lehet majd Budapest felé felhajtani.

A főváros irányába közlekedőknek a repülőtérről az M0-s autóút felé kell elindulniuk és az autóút Ecseri úti csomópontjában tudnak visszafordulni Budapest felé. Az erre közlekedőknek torlódásra és megnövekedett menetidőre kell számítaniuk - közölték, hozzátéve, a korlátozás a május 1-jei munkaszüneti napot várhatóan nem érinti.

A társaság közleményében felidézte, hogy az idei országos szintrehozás részeként, április 2-án indult el az M4-es autóút Ferihegyi repülőtér csomóponti ágainak ütemezett felújítása, amely várhatóan május közepéig tart, és a burkolatfelújítás miatt folyamatosak a forgalomterelések, sávzárások.

Az autósoktól azt kérik, hogy a terelések mellett fokozott figyelemmel haladjanak el, a repülővel utazóknak pedig azt javasolják, hogy utazásuk megtervezésekor tájékozódjanak a légikikötő megközelítéséhez szükséges időről, tekintettel arra, hogy a terelések és lezárások a repülőtér autós és tömegközlekedéssel történő megközelítésének időtartamára is hatással lehetnek.

Az MKIF minden felújítási ütemről, forgalomkorlátozásról, terelésről tájékoztatást ad saját honlapján, a www.mkif.hu oldalon, valamint a Facebook-oldalán és az Útinformon keresztül.

Folyamatosan frissülő információk az Útinform oldalán!