Újranyitják Harvey Weinstein 2020-ban lezárt ügyét, mert helytelenül járt el a bíróság

1 hét ezelőtt 6

Újranyitják Harvey Weinstein 2020-ban lezárt ügyét, mert helytelenül járt el a bíróság

Az egykori filmproducert akkor 23 év börtönre ítélték nemi erőszak és szexuális támadás miatt.

Hatályon kívül helyezte Harvey Weinstein 2020-as nemi erőszakra vonatkozó ítéletét a New York-i fellebbviteli bíróság – írja a Sky News

Weinsteint 2020-ban ítélték 23 év börtönre nemi erőszak és szexuális támadás miatt, miután több tucatnyi nő – köztük Gwyneth Paltrow, Salma Hayek, Lupita Nyong’o és Ashley Judd – vádolta meg szexuális bűncselekményekkel.  

Most New York állam legfelsőbb bírósága úgy ítélte meg, hogy a négy évvel ezelőtti tárgyalást vezető bíró „kirívóan” helytelen döntéseket hozott. Többek között azzal, hogy olyan nőknek engedett tanúvallomást tenni olyan vádakról, akik és amelyek nem tartoztak az ügyhöz. 

A fellebbviteli bíróság 4-3 arányban hozott döntése azt jelenti, hogy újranyitják Weinstein ügyét.  

A 72 éves egykori filmproducer jelenleg 23 éves büntetését tölti egy New York-i börtönben, amiért 2006-ban szexuálisan bántalmazta Mimi Haleyi egykori produkciós asszisztenst, majd 2013-ban megerőszakolta Jessica Mann színésznőt. 

Ugyanakkor Weinstein biztosan nem kerül szabadlábra, mivel tavaly Los Angelesben 16 év börtönbüntetésre ítélték egy színésznő megerőszakolásáért és szexuális zaklatásáért, és a Los Angeles-i ítéletet nem befolyásolja a mai New York-i döntés. 

(Nyitókép: AFP / Lev Radin / Anadolu Agency)