Vadonatúj és méregdrága katonai technológiát használt az állami televízió Magyar Péter tüntetésén

3 hét ezelőtt 8

[sz]Fischer Gábor[sz]
A Magyar Hang vette észre, hogy a máskor magukat promotáló MTVA munkatársai Magyar Péter április hatodikai tüntetésén inkognitóban voltak jelen. Míg ugyanaznap délelőtt a nagykanizsai répafesztiválon a cég számos módon promotálta saját magát, és a munkatársak is jól látható módon, nyakba akasztott MTVA-belépőket viseltek,

délutánra ezek valahogy eltűntek, és inkognitóban jelentek meg az állami televízió munkatársai az eseményen. Ami még ennél is érdekesebb, hogy olyan technológiát használtak a közvetítéshez, ami abszolút csúcstechnológiának számít.

A Silvus nevű rendszer azt „tudja”, hogy olyan helyzetben, amikor más közvetítések miatt telített rádiójelekkel a térség, akkor is zavarmentes, tiszta élő képet lehet közvetíteni a segítségével. Ez annak a fényében igazán érdekes, hogy az MTVA egyetlen percre sem kapcsolta élőben a Kossuth-teret, azaz

semmi ok nem volt a szettenként 18,5 millió forintba kerülő rádiók alkalmazására.

Hacsak a jeleket máshova nem közvetítették élőben.

Ezért a Magyar Hang az alábbi kérdéseket tette fel az MTVA illetékeseinek. Mivel azonban erre értékelhető választ nem küldtek, így közérdekű adatigénylést nyújtottak be. A kérdések:

Az MTVA hány dolgozója dolgozott április hatodikán, szombaton a Kossuth téri demonstráció (nem) közvetítésén és ez összesen mennyibe került az adófizetőknek?

Hány pár Silvus rádió adó- és vevőegységet vásárolt az MTVA és mennyiért?

Ha nem vásárolt ilyen berendezéseket, mennyibe került ezek bérlése alkalmanként és eddig hányszor béreltek ilyet és kitől?

Miért kell ilyen drága katonai technológiát használni az ellenzéki tüntetések esetében, ha amúgy nem közvetítik élőben az eseményt?

Megosztották-e harmadik féllel a Kossuth térről beérkező videójeleket? Volt-e lehetősége nem MTVA-alkalmazottnak látni ezt a közvetítést?

[kapcsolodo]/magyar-peter-szerint-nagyon-felnek-a-karmelitaban-a-kozmedia-hiradojanak-40-a-csak-vele-foglalkozik/[kapcsolodo]