Valami készül, szupernagy robbanófejet tesztelt Észak-Korea

1 hét ezelőtt 12

A Koreai Központi Hírügynökség szerint az észak-koreai rezsim újabb rakétakísérleteket hajtott végre. A kísérlet eredményeiről nem közöltek adatokat, ugyanakkor az állami média szerint sikerült elérniük a kitűzött célt.

Észak-Korea egy cirkálórakétához való „szupernagy robbanófej erőpróbáját” hajtotta végre, valamint kísérleti kilövést végzett új légvédelmi rakétájával a Sárga-tengeren – közölte a Kyodo News az észak-koreai állami médiára hivatkozva.

Az ország rakétahivatalának közlése szerint a Hwasal–1 Ra–3 stratégiai cirkálórakéta robbanófejének tesztelését és a Pyoljji–1–2 új típusú légvédelmi rakéta próbalövéseit péntek délután hajtották végre a szokásos tevékenység részeként az új típusú fegyverrendszerekhez kapcsolódó technológiák gyors fejlesztése érdekében.

A Koreai Központi Hírügynökség szerint a teszteknek semmi köze nem volt a kialakult helyzethez. A jelentés nem közölt további részleteket, például a repülési távolságot, csak annyit, hogy a tesztekkel „sikerült elérniük egy bizonyos célt”.

Észak-Korea január vége óta már számos cirkálórakéta-tesztet hajtott végre. A korábbi alkalmakkor Phenjan olyan cirkálórakétákat tesztelt, amelyekről azt hitték, hogy nukleáris robbanófejek szállítására alkalmasak.

Az ország közlése szerint februárban már végrehajtottak egy hasonló tesztsorozatot egy „szupernagy robbanófejjel” ellátott cirkálórakétával, valamint egy új légvédelmi rakétával, ugyancsak a Sárga-tengeren.

Index könyvek

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM