Válogatottunk az olimpiai címvédő ellen zárja a középdöntőt - Magyarország–Franciaország férfi kézilabda-Európa-bajnokság középdöntő

3 hónap ezelőtt 8

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!

  • A csapatok már a pályán, következnek a himnuszok, aztán kezdődik a magyar válogatott utolsó középdöntős mérkőzése Kölnben. A sportfogadó irodák szorzóik alapján egyébként kétgólos francia győzelmet prognosztizálnak legnagyobb eséllyel. 

  • Izland sikere Ausztria ellen egyben azt is jelenti, hogy a magyar válogatott egészen biztosan nem végez csoportja harmadik helyénél rosszabb pozícióban, így 

    legalább az 5. helyért pályára léphet a folytatásban. 

    A franciák elleni esetleg győzelem, illetve a további számunkra kedvezően alakuló eredmények függvényében míg arra is mutatkozik esély, hogy Chema Rodríguez csapata az elődöntőbe kvalifikáljon. 

  • A mérkőzés játékvezetői Bojan Lah és David Sok lesznek Szlovéniából. Az európai szövetség delegáltjai pedig Marco Trespidi Olaszországból, illetvel Oyvind Togstad Norvégiából. 

  • A játéknapot megelőzően egyetlen forgatókönyv teljesülése esetén volt meg arra az esélye a magyar válogatottnak, hogy az elődöntőbe jusson. Ehhez elsőként az izlandi válogatottnak nyernie kellett, vagy döntetlent játszania Ausztriával, amely végül teljesült – Izland 26–24-re győzte le szomszédainkat. 

    GettyImages-1950177281

    A második lépés az elődöntő felé vezető úton a magyar siker, így Chema Rodríguez válogatottjának késő délután még matematikailag volt arra esélye, hogy a négy közé kvalifikáljon. Ehhez viszont Franciaország legyőzése elengedhetetlen. 

    Győzelem esetén még mindig nem lenne biztos az elődöntős részvétel, mivel az esti mérkőzésen Horvátországnak le kéne győznie a házigazda Németországot, amelyre előzetesen rendkívül kevés esély mutatkozik. 

  • Már a Németország elleni kulcsfontosságú mérkőzésen sem állt a csapat rendelkezésére Máthé Dominik, aki azóta már haza is utazott térdsérülése miatt. 

    Máthé Dominik

    Máthé Dominik

    Fotó: Getty Images

    Korábbi térdsérülése, majd -műtétje után a torna során ismét panaszai jelentkeztek, majd ezek fokozódtak, így további vizsgálatok céljából hazautazott a kontinensviadalról

    – mondta Dr. Erdélyi Gábor, a válogatott csapatorvosa a szövetség honlapján. Máthé Dominikon kívül Palasics Kristóf kapus sem került be a franciák elleni mérkőzés keretébe, akinek vakbélgyulladása van, és az éjszaka folyamán megoperálták.

    „A beavatkozás után a körülményekhez képest Kristóf jól van, éjjel, majd délelőtt is tudtunk vele beszélni személyesen, néhány nap múlva reményeink szerint hazatérhet” – tette hozzá a szövetség. Így két kulcsjátékosa nélkül kell helytállnia a magyar válogatottnak az olimpiai címvédő ellen.

  • Akartunk, küzdöttünk, élveztük a játékot, de nem játszottunk jól, sok volt a hiba, védekezésben sem voltunk eléggé agresszívak, ezért a kapusok sem tudtak annyit segíteni

    – nyilatkozott hétfő este a Németország elleni súlyos vereség után Imre Bence, a magyar válogatott jobbszélsője. A junior világbajnoki ezüstérmes ennek ellenére elmondta, talpra fognak állni, ahogyan azt Ausztriával szembeni vereségük után tették. 

    Minden további a játékosok nyilatkozataival, várakozásaikkal alább

  • Elérkeztünk a magyar kézilabda-válogatott utolsó középdöntős mérkőzéséhez az Európa-bajnokságon: Chema Rodríguez szövetségi kapitány csapata az olimpiai címvédő Franciaországgal játszik Kölnben. A több sebből vérző, kulcsjátékosokat nélkülöző magyar válogatott a már korábban elődöntőbe jutó franciák ellen ugyan nem az esélyesebb fél, de bravúros teljesítménnyel akár még küzdhet a győzelemért. 

    Tartsanak velünk, 18 órakor kezdődik a mérkőzés, percről percre frissülő közvetítésünkkel pedig egyetlen fontos pillanatról sem maradnak le!