Válogatottunk történelmi sikerért lép pályára az Európa-bajnokságon - Magyarország–Szlovénia férfi kézilabda-Európa-bajnokság helyosztó

3 hónap ezelőtt 12

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!

  • A német élvonalbeli THW Kiel sportigazgatójának noteszébe több magyar válogatott játékos neve is bekerült – ezt Szilágyi Viktor, magyar származású de korábbi osztrák válogatott kézilabdázó árulta el a Kossuth rádiónak. Minden további részlet alább.  

  • Német bírák dirigálnak az 5. helyért zajló mérkőzésen: Robert Schulze és Tobias Tönnies lesz a két játékvezető. Az európai szövetség delegáltjai pedig Jan Kampman Dániából, illetve Denis Reibel Franciaországból lesznek. 

  • Chema Rodríguez csapata már azzal történelmet írt, hogy mind a három csoportkörös mérkőzését megnyerte. A magyar válogatott legeredményesebb szereplése korábban az 1998-as kontinenstornán elért hatodik helyezés volt, így

    amennyiben péntek délután győzelmet arat válogatottunk, azzal minden idők legjobb eredményét dönti meg Európa-bajnokságon. 

  • A szlovén válogatott – a magyarhoz hasonlóan – mind a három csoportmérkőzését megnyerte. Előbb Feröer-szigeteket múlta felül 32–29-re, majd Lengyelországnál hét góllal bizonyult jobbnak, végül pedig a norvég válogatott ellen aratott 28–27-es sikert. 

    GettyImages-1940499029

    Fotó: Stuart Franklin / Getty Images

    A középdöntőt rosszul kezdte a csapat, Svédország és Portugália ellen vereséget szenvedett, de legyőzte Hollandia és Dánia legjobbjait, így középdöntős csoportja harmadik helyén végzett. A csapat legeredményesebb játékosai közé tartozik az irányító Aleks Vlah, a Szegeden játszó balátlövő Borut Mackovsek, illetve a beálló Kristjan Horzen. Gasper Marguc, a Veszprém jobbszélsője hat gólt szerzett Hollandia ellen.

  • Egy kicsit már fáradtak vagyunk, de szerintem ez normális, mert a nyolcadik mérkőzésünk következik. Főleg az elalvással van gond a meccsek után, már nem is tudunk úgy pihenni, hogy ne meccseket néznénk, és még a pihenőidő alatt is a mérkőzések járnak a fejünkben

    – nyilatkozta csütörtökön Bodó Richárd, a magyar válogatott balátlövője. A Szeged játékosa kiemelte, hatalmas motivációval bír az egész csapat számára, hogy történelmi tettet hajthatnak végre az 5. hely megszerzésével, így mindenkinek össze kell szorítani a fogát, és kicsikarni a győzelmet. 

    Minden további a mérkőzés előtti várakozásokat illetően alább. 

  • Néhány perc múlva kezdődik a férfi kézilabda-Európa-bajnokság helyosztója, a tét az 5. hely. A magyar válogatott Szlovénia ellen lép pályára a mieink számára utolsó mérkőzésen, amelyen történelmet írhat csapatunk győzelem esetén. 

    Tartsanak velünk, és nem maradnak le a találkozó egyetlen fontos pillanatáról sem. Kezdés pontosan 15 órakor.