Varga Judit egyetlen kérdésre sem válaszolt a Magyar Péter által közzétett felvétellel kapcsolatban

1 hónap ezelőtt 12

[sz]Címlapjép: MTI/EPA/Olivier Matthys[sz]

“Persze, magukat kihúzatták” – mondja Varga Judit Rogánékkal kapcsolatban azon a titokban készített felvételen, amit Magyar Péter készített tavaly januárban. Az igazságügyi miniszter és akkori férje a Schadl-Völner ügyről beszélgetnek az otthonukban.

Varga Judit azt mondja, Rogánék “javasolták az ügyészeknek, hogy mit kéne kihúzni, de azt nem mind tartották be.” Szerinte az, hogy egyáltalán a Schadl és Völner elleni ügy kirobbanhatott, azt mutatja, hogy “az ügyészségen belül Polt nem ura a helyzetnek.”

Arról is beszél, amikor egyre durvábban gyűltek a bizonyítékok, “szóltak a Völnernek, hogy hagyja abban, és nem hagyta abba.” Pedig szerinte “már tavasszal szóltak neki.”

Varga Judit a hangfelvétel megjelenése után percekkel reagált a Facebookon,

de egyetlen szóval sem tér ki a posztjában arra, igazságügyi miniszterként hogyan hagyhatta, hogy Rogánék “kihúzassák magukat” egy folyamatban lévő nyomozás irataiból. Ahogy arra sem, kik szóltak Völnernek, hogy hagyja abba, és ha minderről ő miniszterként tudott, miért nem tett feljelentést.

Ehelyett arról ír, hogy büszke arra, hogy az Orbán Viktor vezette kormány igazságügyi minisztere lehetett, és arra, hogy a Fidesz tagja. “Minden konfliktus és támadás ellenére hatalmas megtiszteltetésnek érzem, hogy a hazámat szolgálhattam sok-sok jó ügy érdekében” – fogalmaz.

Valamint azt állítja, a most közzétett felvétellel Magyar Péter már egy éve zsarolta, és döbbenetesnek tartja, hogy tényleg nyilvánosságra hozta. Valamint ezúttal már nyíltan kapcsolati erőszakkal vádolta meg volt férjét, aki szerinte verbális és fizikai erőszakot is követett el ellene, terrorizálta, és még mindig ezt teszi.

A posztban ugyanakkor Varga Judit arról sem ír, ha maga is kapcsolati erőszakban élt, hogyan ellenezhette épp ő politikusként az ilyen helyzetbe kerülő nők helyzetének javítását célzó Isztambuli Egyezmény magyarországi elfogadását, és hogyan biztathatta ő a többi kapcsolati erőszak miatt szenevdő nőt, hogy bátran kérjenek segítséget az általa megnyitott segítő központokban.