Végső búcsút vettek Tordy Gézától - képek

1 hét ezelőtt 18

A 85 éves korában, március 30-án elhunyt színművész búcsúztatásán elsőként a jövő színésznemzedéke nevében Szőcs Artur mondott beszédet. A színész-rendező felidézte, hogy Tordy Gézát még színművészetisként ismerte meg, majd 15 évadot dolgoztak együtt. Kiemelte: Tordy Gézát ízig-vérig érdekelte a színházcsinálás, fontos volt számára a csapatmunka.

Ernyey Béla közös emlékeket idézve búcsúzott Tordy Gézától. Óriási szívű, nagystílű ember volt - mondta a művészről, akivel 1963-ban találkozott először, és akihez élete leghosszabb barátsága fűzte.

Budapest, 2024. április 18.
Ernyey Béla színművész gyászbeszédet mond Tordy Géza Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a nemzet színésze ravatalánál a Farkasréti Temetőben 2024. április 18-án. Tordy Géza 85 éves korában, március 30-án hunyt el.
MTI/Kovács TamásBudapest, 2024. április 18. Ernyey Béla színművész gyászbeszédet mond Tordy Géza Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a nemzet színésze ravatalánál. MTI/Kovács Tamás

A Vígszínház társulata nevében Lukács Sándor színművész búcsúzott, színészkollégája játékát és közös munkáikat idézte fel. Mint mondta, Tordy Gézában nagy erők lakoztak, nagy dühök és nagy szenvedélyek.

A színészet illanó pálya – fogalmazott. A kincs az az üzenet, amelyet át tudunk adni úgy, hogy a lelkekben minél tovább megmaradjon. „És te, Gézus, ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál” – mondta.

Budapest, 2024. április 18.
Gyászolók Tordy Géza Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a nemzet színésze ravatalánál a Farkasréti Temetőben 2024. április 18-án. Tordy Géza 85 éves korában, március 30-án hunyt el.
MTI/Kovács TamásBudapest, 2024. április 18. Gyászolók Tordy Géza ravatalánál a Farkasréti Temetőben. MTI/Kovács Tamás