Videó: az orosz erők elfoglalták az avgyejevkai koksz- és vegyi üzemet is

2 hónap ezelőtt 9

Az orosz csapatok elfoglalták a stratégiai fontosságú Avgyejevka koksz- és vegyi üzemet – közölte a moszkvai védelmi minisztérium. Az ukrán csapatok elfoglalták a komplexumot, és erősen megerősített erődítménnyé alakították a Donyeck városa elleni támadásokhoz. A térségből a kijevi erők rendezetlenül menekülnek – tette hozzá a minisztérium.


A minisztérium vasárnapi közleményében azt írta, hogy az orosz “Központi” csapatcsoport teljes ellenőrzés alá vonta a város északi peremén található létesítményt.

“Az üzem adminisztratív épületeire orosz zászlókat tűztek ki. Az ukrán fegyveres erők egységei folytatták a rendezetlen visszavonulásukat” – közölték a tisztviselők.

A minisztérium légi felvételeket is megosztott a térségben zajló heves harcokról, amelyeken több robbanás is látható az üzem körül, miközben több szomszédos épületet tüzérségi tűz alá vettek.

Az üzem Ukrajna legnagyobb kokszgyártója volt a konfliktus 2022. februári kezdete előtt. A létesítmény később Kijev védelmi rendszerének egyik alappillére lett a térségben, félelmetes erődítményekkel büszkélkedve. A harcok előrehaladtával maga az üzem szinte teljesen megsemmisült.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.