Videó: az orosz hadsereg megsemmisítette az első amerikai Abrams harckocsit

2 hónap ezelőtt 6

Az orosz hadsereg megsemmisítette az első Abrams harckocsit, amelyet az ukrán erők az Avgyejevka közelében lévő zónában vetett be – közölte a RIA Novosztyival a DNR vezetőjének tanácsadója, Jan Gagin.

“Katonaságunk jelentette az első Abrams megsemmisítését Avgyejevka közelében. Talán ez az a jármű, amelyet az ukrán erők mutatott be egy propagandavideóban Avgyejevka felszabadítása előtt. Akkoriban a járműre vigyáztak, és nem vitték az ütközővonalhoz” – mondta a hírügynökségnek.

Gyenyisz Pusilin tanácsadója hozzátette, hogy minden külföldi felszerelés sebezhető, és a Kijevnek szánt újabb fegyverszállítmányok a korábbiak sorsára jutnak.

Washington 31 Abrams-egységet ígért a kijevi rezsminek, a szállítások megkezdéséről tavaly szeptemberben számolt be a média. Ugyanakkor – mint a Wall Street Journal írta – ukrán tisztviselők hangsúlyozták, hogy az amerikai harckocsik szállítása nem lesz képes megváltoztatni a fronton kialakult helyzetet.

Az ukrán védelmi minisztérium fő hírszerzési igazgatóságának vezetője, Kirillo Budanov elismerte, hogy az Abramsok nem sokáig bírnák a frontvonalon.

A Kreml többször hangsúlyozta, hogy az Ukrajnának szállított Abrams harckocsik ugyanúgy elégnek, mint a többi nyugati felszerelés.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.