Videó: az orosz légvédelem ukrán támadást hiúsított meg Belgorodnál

1 hét ezelőtt 14

Felvétel készült arról a pillanatról, amikor az orosz légvédelem az éjszaka folyamán a Belgorodi területen támadó ukrán rakétákat semmisített meg.

A támadásban legalább 25 lövedék volt, amelyeket sikeresen elfogtak, mielőtt elérhették volna a régió fő városát, Belgorodot – közölte Vjacseszlav Gladkov kormányzó a közösségi médiában péntek reggel.

A városban kisebb károk keletkeztek, három házban és négy raktárépületben betörtek az ablakok – tette hozzá a tisztviselő. Egy nem lakóépületben tűz ütött ki, de a tűzoltók gyorsan eloltották. Néhány autót is eltaláltak a lezuhanó szilánkok.

A RIA Novosztyi hírügynökség olyan felvételeket tett közzé, amelyeken ukrán lövedékek láthatóak, amelyeket az éjszaka folyamán az orosz erők elfogtak. A videón, amelyet a közelben élő civilek vették fel, látható, ahogy hatalmas robbanásokban megsemmisülnének a levegőben az ukrán rakéták. A háttérben a légvédelmi sziréna is hallható.

Belgorod régiót gyakran érik tüzérségi, rakéta- és dróntámadások, akárcsak Oroszország más, Ukrajnával határos részeit. A múlt hónapban a Kijev által támogatott, magukat orosz kormányellenes erőknek valló milíciacsoportok több szárazföldi támadási kísérletet is végrehajtottak, amelyeket az orosz biztonsági erők mind meghiúsítottak.