Videó: még a határátlépés előtt csapást mértek az ukrán szabotőr csoportra

1 hónap ezelőtt 15

A kijevi erők határon átnyúló támadást akartak indítani az oroszországi Belgorodi terület ellen, de a határőrök meghiúsították a próbálkozásukat – közölte az orosz védelmi minisztérium hétfőn közleményben. Egy, a határ közelében észlelt szabotázs- és felderítő egységet dróncsapás ért – tették hozzá.

A határőrök a határtól alig néhány száz méterre fekvő ukrán Lukasovka falu közelében észlelték a felderítő csoport mozgását – áll a közleményben. Az oroszok ezután egy FPV drónnal csapást mértek a csoportra, amikor azok éppen egy gyalogsági harcjárműbe készültek beszállni – tették hozzá.

Az ukránok határon átnyúló támadást akartak indítani az oroszországi Belgorodi terület ellen, de a határőrök meghiúsították a próbálkozásukat. Egy FPV drón mért rájuk csapást, amikor egy harcjárműbe akartak beszállni. pic.twitter.com/lKEDT80SfK

— Orosz Hirek (@OroszHirek) March 18, 2024

Az orosz hadsereg által közzétett videón látható, amint a pilóta nélküli légi jármű telibe találja az ukrán katonák csoportját, és kettő kivételével mindannyian a földön fekve maradnak. Egy gyalogsági harcjármű, amely láthatóan készen állt arra, hogy felvegye a csoportot, ezután látható, amint sietve eltávolodik, maga mögött hagyva a sérült katonákat és a két még talpon maradt katonát is.