Videó: Összeomlott egy híd az Egyesült Államokban

1 hónap ezelőtt 10

A baltimore-i Francis Scott Key híd egy nagy része összeomlott, miután egy haj nekiütközött – derül ki a helyszínről készült videókból.

Az eset az AP szerint hajnali fél kettő körül történt. Az X-en (korábban Twitter) közzétett felvételeken látható, ahogy a híd több szakasza leomlik, több autó pedig a vízbe zuhan.

🇺🇸🚨‼️ CRAZY: Baltimore bridge collapsed!

Huge Spans of the Francis Scott Key Bridge Bridge in Baltimore, Maryland in the US appear to have collapsed into the water after being hit by the ship. pic.twitter.com/XNBjxtcxFI

— Lord Bebo (@MyLordBebo) March 26, 2024

A videók alapján a balesetet okozó hajó kigyulladt és elsüllyedt. Halálesetről vagy sérültekről egyelőre nem érkezett jelentés.

A marylandi közlekedési hatóság közölte, hogy a Francis Scott Key hídon mindkét irányban lezárták az összes sávot. A forgalmat elterelik – tették hozzá.

A baltimore-i tűzoltóság kommunikációs igazgatója, Kevin Cartwright megerősítette a BBC-nek, hogy a hídnak “egy nagy hajó” ütközött, és részben összeomlott. “Akár hét személy és több jármű” is a Patapsco folyóba került – mondta Cartwright.