Videó: összeütközött két helikopter Malajziában egy haditengerészeti bázison

1 hét ezelőtt 7

A Maláj Királyi Haditengerészet (TLDM) két helikoptere ütközött össze kedden, amikor egy évfordulós ünnepi bemutatóra próbáltak.

A két repülőgép helyi idő szerint reggel 9 óra 32 perckor ütközött össze és zuhant le a Lumut TLDM haditengerészeti bázison, miközben egy átrepülési próbát hajtottak végre – áll a haditengerészet közleményében.

BREAKING: 2 military helicopters crash after mid-air collision in Malaysia, killing all 10 people on board pic.twitter.com/4afNggr0x9

— BNO News (@BNONews) April 23, 2024

“Minden áldozat halálát a helyszínen megállapították, és a maradványokat a TLDM katonai kórházba küldték azonosítási eljárásra” – erősítette meg a haditengerészet a közleményben, hozzátéve, hogy az incidens okának kiderítésére vizsgálóbizottságot hoznak létre.

A két érintett helikopter egy AgustaWestland AW139-es helikopter és egy könnyebb Eurocopter Fennec volt. Az egyik helikopter fedélzetén hét, míg a másik helikopteren három személy tartózkodott.

Nahas helikopter di Lumut: TLDM sahkan semua 10 mangsa maut

Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) mengesahkan sebuah Helikopter Operasi Maritim (HOM-AW139) TLDM dan sebuah helikopter FENNEC TLDM telah terhempas semasa raptai Perbarisan Hari TLDM ke-90 di Pangkalan TLDM Lumut pada… pic.twitter.com/ITIXiwQBq7

— Buletin TV3 (@BuletinTV3) April 23, 2024