Vidnyánszky Attila visszavonta a lemondását a Nemzeti Színház éléről

4 hónap ezelőtt 9

D  HR20231004008

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter elfogadta Vidnyánszky Attila lemondásának visszavonását – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium szerdán az MTI-vek.

Cikkünk frissül...

A közlemény szerint a Nemzeti Színházban november 10-én történt balesettel kapcsolatban a színház belső vizsgálata lezárult. Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója visszavonta lemondását.

A Nemzeti Színház vizsgáló bizottságának megállapítása szerint a balesetért senkit sem terhelhet egyszemélyi felelősség.

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter elfogadta Vidnyánszky Attila korábbi lemondásának visszavonását. A nyomozó hatóság által a tárgyi ügyben hivatalból indított vizsgálat a jogszabályok által megszabott eljárásrendben zajlik.

Baleset előadás közben

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, november elején a magyar színházi élet egyik legsúlyosabb balesetében megsérült a Nemzeti Színház két színésze, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó.

A baleset a két színészt a Rómeó és Júlia előadása alatt érte a színpad és kulisszák határán: a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhantak több – egyesek szerint négy – métert hátrafelé, és olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy mindkettejüket meg kellett műteni, fizikai és mentális rehabilitációjuk akár hónapokig is eltarthat.

Bár Szász Júliát a baleset után pár nap elteltével hazaengedték a Semmelweis Egyetem klinikájáról, néhány hét múlva, november 27-én mégis visszakerült a kórházba, de azóta már újra otthon folytatja a felépülést.

Az intézmény vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila, elismerve felelősségét,  lemondott posztjáról , amit a Kulturális és Innovációs Minisztérium is megerősített.

(Borítókép: Vidnyánszky Attila 2023. október 4-én. Fotó: Hegedüs Róbert / MTI)