Visszatérne a filmezéshez Michael J. Fox

3 hét ezelőtt 19

A Vissza a jövőbe sztárja - súlyos betegsége ellenére - benne lenne, hogy ismét filmet forgasson, ha az bemutatná az embereknek a Parkinson-kórral küzők mindennapjait.

Foxnál több mint 30 éve diagnosztizáltak Parkinson-kórt, vissza is vonult a színészkedéstől. Két éve úgy fogalmazott, hogy kerüli az emberek társaságát, mivel betegsége miatt egyre csak romlik a beszédkészsége, és kellemetlenül érzi magát attól, hogy nem tud illedelmesen fogalmazni. Időnként azért fel-feltűnik egy-egy filmes eseményen.

Fox most viszont az ET újságíróinak kijelentette: „Ismét szerepelnék, ha valami olyat kapnék, amiben bemutathatom a valóságomat, a kihívásaimat, amennyiben ezt meg tudnám oldani” – vette észre a Blikk.

Fox azt is elárulta, hogy valójában sosem volt konkrét célja a filmekkel kapcsolatban, annak ellenére, hogy minden szerepnek nagyon örült, amit végül eljátszhatott. A személyes céljainak inkább a családalapítást tartotta. Úgy érzi, hogy ez sikerült is elérnie, mivel négy gyereke van feleségével, Tracy Pollannel, ez pedig szerinte “igazán nagy dolog”.

A nagy céljai között emlegette még az alapítványát is, amit 2000-ben hozott létre, a Parkinson-kór kutatására, terápiás programokra, klinikai vizsgálatokra. Februárban ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy úgy érzi, hogy a következő 10-15 évben megtalálhatják a megoldást a betegségre, azonban azt is hozzátette, hogy nem hiszi, hogy ő ezt még megéli, de nem is ez a célja.