Visszatért a színpadra, és új munkát szeretne a terézvárosi házomlásban megsérült balerina

2 hónap ezelőtt 11

Tóth Nikolett, a Budapesti Operettszínház balerinája Terézvárosban élt és dolgozott egészen 2022 nyaráig, amikor egy ház leomló homlokzata maga alá temette őt a Jókai és az Aradi utca sarkán. Súlyosan megsérült a gerince és a koponyája is. A művésznő lebénult, és el kellett költöznie a VI. kerületi lakásából, mert ott nem tudott közlekedni a kerekesszékével. Végül Zuglóban talált albérletet, valamint vásárolt egy új autót is, amelyben elfér a kerekesszéke. A kocsit a barátok által létrehozott alapítvány pénzéből vették, ismerősök és ismeretlenek is küldtek kisebb-nagyobb összeget, támogatva a súlyos traumát átélt balettművészt. Soproni Tamás terézvárosi polgármester januárban jelezte, az önkormányzat segít lakást találni Tóth Nikolettnek, hogy visszaköltözhessen abba a kerületbe, ahol született és amelyhez nagyon sok élmény köti.

A balerina szerdán az RTL Reggeli című műsorában azt mondta, nem adja fel a reményt,

bízik benne, hogy egyszer újra tud majd járni, de tudja jól, hosszú út vezet a célig.

A lábait még mindig nem tudja mozgatni, de továbbra is számít rá a Budapesti Operettszínház, ahová nemrég visszatért egy darab erejéig. Tóth Nikolett a nagymama szerepét játszhatta el a Diótörőben – egy gurulós fotelben ülve. Elérzékenyült az előadás közben és arra készülve is, ugyanis korábban ő volt a főszereplője ennek a darabnak.

Mint mondta, minden apróbb változásnak és fejlődésnek nagyon örül, sok haszna van a gyógytornának. Rengeteg támogatást kap az édesanyjától és a barátaitól, ami még erősebbé teszi őt.

A művésznő a jövőben balettmesterként és koreográfusasszisztensként is szívesen segítené az Operettszínház munkáját.