Visszavonul a spanyol bajnokság egyik legtöbb mérkőzésével rendelkező labdarúgója

2 hét ezelőtt 18

Az idény végeztével visszavonul Raúl García, a spanyol élvonalbeli Athletic Bilbao labdarúgója, aki 20 szezonon keresztül szerepelt a legmagasabb osztályban.

A Spanyol Kupa-győztes Athletic Bilbao rutinos középpályása, Raúl García az idény végeztével visszavonul az élsporttól – erről a baszk klub hivatalos közleményben számolt be. A 37 éves labdarúgó 20 szezonon keresztül játszott a spanyol élvonalban, amely örökangsorában a harmadik helyen áll 602 bajnoki mérkőzéssel. Garcíát a csúcstartó Andoni Zubizarreta és Joaquín Sácnhez előzi meg a rangsorban 20 mérkőzéssel. 

GettyImages-2136584127

Raúl García pályafutása során számtalan sikert elért, legyen szó spanyol bajnoki címről, Szuperkupáról, Spanyol Kupáról vagy Európa-liga elsőségről. García még az Atlético Madrid színeiben nyert bajnokságot, két Európai Szuperkupát és egy Európa-ligát, míg jelenlegi klubja, az Athletic Bilbao kötelékében az előbb már emített Spanyol Kupa győzelem mellett egy Spanyol Szuperkupát is nyert korábban. 

Minden sorozatot figyelembe véve García 811 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 148 gólt szerzett. A spanyol bajnokságban három klubban szerepelt, nevelőegyesületében, az Osasunában, az Atlético Madridban és az Athetlic Bilbaóban. 

Index könyvek

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM