Vizsgálatot indított Magyar Péter ellen a Szuverenitásvédelmi Hivatal

1 hét ezelőtt 15

[sz]K. A., fotó: Nagy Boglárka/Szeretlek Magyarország[sz]

Vizsgálatot indít a Szuverenitásvédelmi Hivatal a magyar sajtóban megjelent külföldi finanszírozási kísérlet gyanúját felvető információk alapján – írta a szervezet az MTI-hez eljutott csütörtöki közleményében. A hivatal a Magyar Nemzet csütörtökön napvilágot látott információi alapján indítja meg a vizsgálatot.

A lap arról írt: a Datadat áll Magyar Péter mögött, mivel a jogász által elindított talpramagyarok.hu nevű oldal adatkezelési tájékoztatójában két olyan céget szerepel, amik a Magyar Nemzet szerint a Datadat utódcégei, vagy ahhoz kapcsolódnak.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint mivel felmerül a gyanúja annak, hogy „ugyanaz a külföldi és magyar szereplőkből álló érdekkör és kapcsolati háló”, amelyik a 2022-es országgyűlési választások előtt Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt mozgalmát támogatta és „megpróbálta a magyar törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat”, valamint több európai uniós kampányban is aktív szerepet vállalt, jelenleg ismét a magyar választásokat „vette célba”.

A hivatal azt is hozzátette, hogy az érdekkör céghálójának tagjaival szemben több büntetőeljárás is folyamatban van.

„A vizsgálatot az ügy feltárásáért indítja a Szuverenitásvédelmi Hivatal” – írták.

Az Átlátszó egyébként idén is kikérte a Fővárosi Törvényszéktől, hogy melyik sajtótermék mennyi sajtó-helyreigazítási és személyiségi jogi pert vesztett a múlt évben. A legtöbb, összesen 7 sajtópert a Magyar Nemzet vesztette el.

[kapcsolodo]magyar-peter-eljon-az-ember-kozejuk-es-nem-lejon-egy-dzsippel-es-megmondja-hogyan-kene-elni[kapcsolodo]