Vlagyimir Putyin szerint van egy dolog, amiben Ukrajna verhetetlen

5 hónap ezelőtt 10

Az Ukrajnában burjánzó korrupció mértéke páratlan a világon – jelentette ki pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki a fegyvereladásokra is kitért néhány szó erejéig.

Az államfő az Orosz Közkamara új tagjaival tartott találkozón azt mondta, hogy Oroszország rengeteg problémával küszködik, ezek között van a korrupció is.

Folyamatosan harcolunk a jelenség ellen, de máshol nagyobb a baj. Az ukrajnai korrupció például már saját életre kelt, nincs hozzá fogható a világon. Szoros kapcsolatban álltam Ukrajna korábbi vezetőivel, ők meséltek nekem megdöbbentő dolgokat

– idézte Putyint a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

Az ukrajnai korrupció példájaként az orosz elnök a fegyvereladásokat hozta fel. Állítása szerint az Ukrajnának szánt nyugati fegyverszállítmányok egy része az illegális fegyverpiacon keresztül az afganisztáni tálibokhoz került.

„Most azt mondják: Ukrajnából fegyverek kerülnek a Közel-Keletre. Hát persze, hogy így van, mert eladják őket” – mondta az orosz elnök Moszkvában, hozzátéve: „és eladják őket a táliboknak, onnantól kezdve pedig bárhova kerülhetnek.”

Washington is rászólt Kijevre

A Reuters hírügynökség összesítése szerint az ukrajnai háború kezdete óta a nyugati országok több tíz milliárd dollár értékben küldtek Ukrajnának fegyvereket.

Ukrajna azt állítja, hogy szigorú felügyelet alatt tartja a neki szállított fegyvereket, ennek ellenére az Egyesült Államok megkérte Kijevet, hogy tegyen többet a korrupció felszámolásáért – írja az MTI a Reuters nyomán.

Az orosz–ukrán háború eseményeit folyamatosan követjük, pénteki percről percre frissülő cikkünket itt találja.