Vona Gábor: Magyar Péter akkor követi el a legnagyobb hibát, ha elhiszi, hogy ez róla szól

3 hét ezelőtt 11

[sz]Fischer Gábor[sz]A Magyar Péter-jelenséggel foglalkozó videósorozatot indított Vona Gábor, írja a Telex.

Szerinte a kegyelmi botránnyal és az azt követő eseményekkel Magyarországon egy új politikai korszak kezdődött, ebben szerinte lehetőségek és veszélyek is rejlenek. A volt Jobbik-elnök szerint az elmúlt időszakban egyre több embernek vált világossá, hogy ez a rendszer előbb-utóbb meg fog bukni, mert nem olyan erős, mint amilyennek mutatja magát.

Ezzel párhuzamosan új ellenzékre van szükség.

Vona szerint Magyar Péter akkor követi el a legnagyobb hibát, ha elhiszi, hogy ez róla szól. Úgy fogalmaz: van „óellenzék” és új ellenzék. Az előbbihez tartoznak a parlamenti összefogás pártjai, akik amikor összefogásról beszéltek, akkor nem a NER leváltása miatt szövetkeztek, hanem a saját leválthatatlanságuk volt a céljuk.

Az új ellenzék közé a 2RK-t és például a Kutyapártot sorolja.

A politikus szerint 2014-ben balról próbálták legyőzni a NER-t, 2018-ban jobbról, 2022-ban pedig mindenki összefogott, de így sem sikerült. Ezután kezdett terjedni az a felismerés, hogy csak belülről jöhet a rendszer igazi kihívója. Magyar Péter pedig „ebben a próféciába lépett bele”.

Eközben pedig az „óellenzék” diszkreditálódott.

Azerinte Magyar azért hiteles, mert belső bizonyítékai vannak arra, hogy mennyire romlott a rendszer. Ez sokkal izgalmasabb, mintha kívülről mondaná valaki. A Tisza Párttal az EP-választásokon induló Magyar felforgatta a politika állóvízét, így az ellenzéki oldalon megindulhat a szükségszerű megtisztulás. A Második Reformkor vezetője szerint

már az is örömteli, ha az „óellenzéket” sikerül leváltani.

Bár Magyar a hangfelvétellel a kormány és Rogán Antal bukását ígérte, egyelőre úgy tűnik, hogy ebbe eddig csak Gulyás Gergely bukott bele.

[kapcsolodo]/vona-gabor-vitara-hivta-magyar-petert-egy-nyilt-levelben/[kapcsolodo]