Vonulásos tüntetést hirdetett Magyar Péter

3 hét ezelőtt 14

Fél 2-től gyülekeztek a "Talpra, magyarok!" mozgalom és Magyar Péter felhívására az emberek a Deák téri metróállomás felszíni környezetében a Magyar Péter hívására igent mondó kormánykritikus emberek, akiknek számát előzetesen a tüntetés szervezője "százezresre" becsülte.

A vonulás célja, hogy a Kossuth téri végponton a közéleti személyiséggé avanzsált Magyar Péter lemondásra szólítsa fel az Orbán-kormányt, illetve a gyermekvédelemről és más témákról beszéljen szónoktársaival, mások mellett Nagy Ervin színművésszel.

A menet, a korábbi terveknek megfelelően délután 2 óra után néhány perccel megindult – egy „Talpra magyarok!” feliratú molinót maga előtt tartva – a Deák Ferenc térről – Bajcsy-Zsilinszky úton keresztül – a Kossuth Lajos térre. A demonstráció forgalmi következményeiről korábban itt írtunk.

Előzőleg Magyar Péter számos interjút adott különböző orgánumoknak ugyanezen témákban, de korábbi felesége is megszólalt, jelezve, Magyar Péter szavainak nem lehet hitelt adni, feleségként pedig hosszú éveken át szenvedett mellette. Magyar Péter szombat reggel közösségi felületén azt is bejelentette, egy korábban megalapított egyesülettel karöltve lép be a politikába, annak régi tagjai pedig kiléptek onnan.