Xavi meggondolta magát, mégsem hagyja el a Barcelona kispadját

1 hét ezelőtt 18

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő FC Barcelona edzője, Xavi meggondolta magát, és mégsem távozik a klubtól a szezon végén, így jelen állás szerint 2025 júniusáig nem kell új szakvezető után néznie a katalán sztárcsapatnak.

A 44 éves szakember januárban kijelentette, hogy nyáron távozik a klubtól. Ezt azzal indokolta, hogy a játékosoknak szükségük van a változásra, ezért elkerülhetetlen a lépése. 

A váratlan bejelentés után a csapata szárnyra kapott, bár az utóbbi két tétmeccsét a PSG és a Real Madrid ellen elveszítette.

Joan Laporta elnök az elmúlt hetekben folyamatosan győzködte Xavit, hogy maradjon, ennek hatására a Barcelona és a spanyol válogatott korábbi középpályása meggondolta magát, írja a BBC.

Xavi 2021 novemberében vette át a Barcelona irányítását, és első teljes szezonjában spanyol bajnoki címre vezette szeretett klubját.

A címvédéstől azonban nagyon messzire kerültek Xaviék vasárnap, miután a Real Madrid otthonában kikaptak. A madridiak előnye hat fordulóval a bajnokság vége előtt 11 pont a tabella élén, kicsi az esély arra, hogy innen elveszítsék az aranyérmet.

Xavi, aki 25 trófeát nyert illusztris játékoskarrierje alatt a Barcelonánál, januárban még azt mondta, hogy „felszabadultnak” érzi magát, miután világgá kürtölte, hogy a szezon végén lemond a posztjáról.

Index könyvek

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM