Zenés bulit tartana online? A Microsoft Teams áll elébe

2 éve ezelőtt 78

Folyamatosan fejleszti a Microsoft videokonferencia szolgáltatását, a Teamset. Egy hamarosan érkező funkció online bulik, közös zenélések esetén jöhet majd jól.

Bár az MS Teamset az esetek többségében komoly célokra, mondjuk online értekezletek megtartására használják, lehetőséget kínál vidámabb időtöltésre is, például közös zenélésekre. Viszont ekkor van egy kis bibi, méghozzá a MS Teams hatékony automatikus zajcsillapítása, ami adott esetben a zenét is elnyomja, miután háttérzajként értékeli. Ráadásul a Microsoft időközben bevezette az úgynevezett high-fidelity music mode-ot (hifi zenei mód), amellyel kiváló minőségben lehet zenét streamelni, már ha a szolgáltatás is hagyja ezt.

Annak érdekében, hogy a Teams ne nyomja el a zenét, és a felhasználó engedélyezhesse ezt a zenei módot, a Microsoft egy gépi tanuláson alapuló zenefelismerőt fejlesztett, ami értesíti a felhasználót arról, ha zenét hallana a környezetében. Ekkor a felhasználó döntheti el, hogy ez a bizonyos zene nemkívánatos háttérzaj-e (például egy kávézóban), vagy az online találkozó része. Ez utóbbi esetben elég rákattintania a High Fidelity mode gombra, és ezzel engedélyezte a szolgáltatásnak a zene streamelését, ráadásul remek minőségben.

A Microsoft tervei szerint ezt az új funkciót január vége és február közepe között vezetik be az MS Teams asztali kliensére.