Zinédine Zidane meglepő helyen vállalhat munkát, rekordbajnok kispadjára ülhet le

1 hét ezelőtt 11

A vezetedzőként háromszoros Bajnokok Ligája-győztes Zinédine Zidane a következő szezontól a német rekordbajnok Bayern München kispadját veheti át – erről számoltak be korábbiakban megbízhatónak bizonyult spanyol sajtóértesülések.

Mint ismert, Thomas Tuchel vezetőedző stábjával együtt a szezon végén egészen biztosan távozik a Bayern München éléről, az viszont még kérdéses, ki lesz az utódja. Az első számú jelölt a pozícióra az a Julian Nagelsmann volt, aki korábban irányította a bajorokat, de éppen pénteken hosszabbította meg szerződését a német válogatott szövetségi kapitányaként. 

A Mundo Deportivo információ szerint a Real Madrid korábbi vezetőedzője, Zinédine Zidane is jelölt a posztra, sőt a játékosként is klasszis francia szakember nyitott a tárgyalásokra. Spanyol sajtóinformációk szerint megkezdődtek az egyeztetések a felek között, így elképzelhető, hogy Zidane veszi át a Bayern kispadját nyártól. 

A francia szakember érkezése Münchenbe azért lenne némileg váratlan, mivel korábban ő maga jelentette ki, hogy amennyiben vállalna a jövőben munkát, kizárólag olyan helyen tenné, amelynek nyelvét jól beszéli. Ezek szerint Zidane megváltoztatta ebben a véleményét, és elképzelhető, hogy a német rekordbajnok mestere lesz. 

Zidane a Real Madrid vezetőedzőjeként három Bajnokok Ligája-serleget nyert, így kifejezetten győztes típus. 

Index könyvek

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM