140-re emelkedett a Moszkva melletti terrortámadás halálos áldozatainak száma

1 hónap ezelőtt 10

Belehalt sérüléseibe egy, a múlt pénteki Moszkva melletti terrortámadásban súlyosan megsérült személy – jelentette be Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszterhelyettes. Az orvosok mindent megtettek a beteg életének megmentése érdekében – közölte szerdán újságírókkal.

Alekszandr Basztrkin, az orosz nyomozóbizottság vezetőjének korábbi nyilatkozata 139-re tette a fegyveres és gyújtogatásos terrortámadás halálos áldozatainak számát.

A Vlagyimir Putyin orosz elnök által radikális iszlamistának minősített terroristák egy csoportja Moszkva külvárosában megrohamozott egy nagy koncertközpontot. Fegyveres ámokfutásba kezdtek, a főterem felé haladva a helyszínen megölték az embereket, majd felgyújtották azt.

Orosz tisztviselők azt közölték, hogy a Crocus City Hall elleni terrortámadást az ukrán különleges szolgálatok szervezhették, akik az iszlamistákat használták fel megbízottként. A fegyveresek körülbelül 15 perc után elhagyták a helyszínt, és egy Ukrajnával határos oroszországi régióba siettek. Ott szombaton hajtóvadászatot követően letartóztatták őket.

A támadás nyomán több mint száz túlélőt szállítottak kórházba. Szerda reggelig 83-an szerepeltek az egészségügyi hatóságok listáján, akiket kezelés alatt tartanak, 40-et pedig már hazaengedtek.