Döntőt játszik a magyar 3x3-as lány hokiválogatott a téli ifjúsági olimpián

3 hónap ezelőtt 9

Az elődöntőben is simán győzött, így bejutott a fináléba a magyar 3x3-as lány jégkorong-válogatott a dél-koreai Kangvonban zajló IV. téli ifjúsági olimpián (YOG).

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tájékoztatása szerint az elmúlt napokban remeklő, hét sima győzelmet aratott magyar együttes szerdán azzal az olasz csapattal mérkőzött meg az elődöntőben, melyet egy nappal korábban 11–1-re legyőzött.

A meccs a keddihez hasonló képet mutatott, a rivális elsősorban kemény, dulakodós játékával próbált érvényesülni, ám a magyar együttes összességében újra simán, 14–4-re diadalmaskodott, így készülhet a hazaiak elleni fináléra.

„Tegnap este korán elaludtunk, regenerálódtunk, és mindannyian koncentráltunk arra, hogy az olaszok elleni második meccsünket is megnyerve holnap játszhassunk az aranyért” – idézte a MOB közleménye Sághy Larát, a válogatott játékosát. „Mindent beleadtunk, végig a cél lebegett a szemünk előtt. Ha az eredmény nem is ezt tükrözi, szoros és kemény meccset játszottunk az olaszokkal, meg kellett küzdeni ezért a döntőért.”

Csapattársa, Haraszt Lorina az ellenfél játékstílusát emelte ki értékelésében. „Az olaszok mindig nagyon durván játszanak, most sem volt ez másként, arra kellett nagyon figyelnünk, hogy ne üssünk vissza, mert az a kárunkra vált volna” – jegyezte meg. „Nagyon fárasztó napokon vagyunk túl, de mindent megtettünk, hogy bekerüljünk a döntőbe, hiszen azért jöttünk, hogy az aranyért játsszunk!”

Az elődöntő megnyerésével már biztosan érmes a csapat, melynek az aranyra is jó esélye van, ugyanis kedden a dél-koreaiakkal is megküzdött már a YOG-on, és könnyedén, 16–0-ra győzött.

Amíg a jégkorongozók terveiknek megfelelően szerepeltek szerdán, addig rövidpályás gyorskorcsolyában a magyar vegyes váltó elmaradt saját elvárásaitól.

A Szigeti Dóra, Végi Laura, Keszthelyi Dávid, Major Dominik összeállítású staféta az elődöntőben sokáig vezetett a futamban, amikor az utolsó előtti váltásnál Végi Laura elcsúszott, így a csapat lemaradt az A döntőről. Később a B döntőben szintén történt egy kicsúszás, a csapat pedig végül a hetedik helyen végzett.

„Nagyon nehéz egy ilyen nap után bármit mondani, hiszen az elődöntőben olyan fölényesen vezettünk, hogy igazából semmit sem kellett volna csinálni, csak egy biztonsági korizással megnyerni, ehhez képest elestünk” – foglalta össze a történteket Lakatos Tamás vezetőedző.

A szakember a csapat kangvoni szereplését kissé csalódottan értékelte, még úgy is, hogy Major Dominik 500 méteren bronzérmet nyert.

„Ha összességében nézem az elmúlt napok eseményeit, akkor azt kell mondanom, hogy jó eredményeket értünk el: Major Dominik ötszázon megnyert bronzérme mellett szereztünk negyedik, ötödik, hatodik hetedik helyeket, de azért van hiányérzetem, mert például Végi Lorának egy biztos érem úszott el, amikor ezerötszáz méteren elszámolta a köröket, és eggyel korábban felállt. Nem túlzok, amikor azt mondom, három érmet hagytunk Koreában, emiatt remélem, a fiatalokban is van egy kis hiányérzet.”

Alpesi síben a fiú óriás-műlesiklást rendezték meg, amelyben Schneider Milán az első futamban a 33. helyen ért célba, a másodikban viszont elesett, így nem fejezte be a versenyt, írja az MTI.