Floridai luxuslakást vett a fővárosi közművezér

5 hónap ezelőtt 13

Tovább terjeszkedik Floridában Mártha Imre és családja. A főváros egyik legfontosabb cégét irányító politikus néhány hónapja egy újabb luxusingatlant vásárolt Amerikában – állítja a Metropol.

Hivatalos dokumentumot közölt arról a Metropol, hogy Mártha Imre Budapest Közművek Zrt. vezérigazgatója újabb floridai luxuslakást vett. A lap úgy fogalmaz, hogy tovább terjeszkedik Floridában Karácsony Gergely kedvenc cégvezetője. Hiszen a hivatalos papírok szerint Mártha Imre és családja néhány hónapja egy újabb luxusingatlant vásárolt a dúsgazdag amerikaiak, Naplesben. Az ingatlan területén medence, valamint teniszpályával is található, utóbbi állítólag belépést biztosít egy, a floridai milliárdosok által használt exkluzív golfklubba.

A dokumentumokat egyértelműen bizonyítják, a fővárosi közműholding csúcsvezetőjéhez és családjához dől a pénz.

Az iratokból kiderült, hogy a már korábban megvett floridiai luxuslakás, és egy szigeten található birtoka mellé néhány hónapja egy luxus kondomíniumot is vásárolt magának a Mártha-család, amelyet a cégvezér édesanyjának a nevére írattak. A Metropol a megszerzett iratokban azt látja, hogy a cégvezér egy közjegyzői meghatalmazással bonyolította le az adásvételt, így a 71 éves édesanyjának ki sem kellett utaznia Floridába. „Egyszóval Mártha Imre intézett mindent” – állítja a lap. A fotók szerint a fővárosi közművezér az amerikai milliárdosok kedvenc nyaralóhelyén vásárolt meg egy fényűző ingatlant:

egy kétemeletes, két fürdőszobás, magánparkolós luxuslakást.

A Metropol által megkérdezett szakértők szerint az ingatlan értéke 500-700 ezer dollárra tehető. A lakáshoz medence, teniszpálya és egy privát golfklub is tartozik, valamint remek helyen fekszik, pár percnyi autóútra található a luxusüzletekkel teli belvárostól – a Mexikói-öböl partján fekvő fehér homokos strandoktól. A lap szerint a fővárosi közművezérnek nemcsak az ingatlan megvásárlásakor kellett mélyen a zsebébe nyúlnia, hiszen az újonnan megszerzett floridai lakásnak csak a közös költsége is félmillió forint kiadást jelent.