Hajdú Péter a Varga-interjúról: Sajnálom, hogy a magánéletéből szappanopera lett

4 hét ezelőtt 11

Hajdú szerint a beszélgetésük nagyon mély és őszinte volt, a legfontosabb üzenete pedig az volt, hogy bántalmazó kapcsolatban nem lehet élni.

Ahogy mi is beszámoltunk, Hajdú Péter interjút készített a műsorában Varga Judittal arról, hogy milyen volt a Magyar Péterrel való házassága. A volt igazságügyi miniszter azt a korábbi állítását fejtette ki részletesen, több mint másfél órában, hogy bántalmazó kapcsolatban élt Magyarral, és beszélt többek között arról is, hogy neki soha senki nem mondta meg a Fideszben, mit csináljon a magánéletében.

Miután a műsor lement, Hajdú Péter az Indexnek azt mondta: szerinte „az ilyen típusú nyilvános beszélgetések nagyon sokat segíthetnek azoknak, akik hasonló párkapcsolatban élnek, mint amilyenben Varga Judit is élt”.

Elmondása szerint nagyon ledöbbentette az, amit Vargától hallott, mivel ellene van minden erőszaknak, ugyanakkor megjegyezte, hogy ebben a kiélezett politikai helyzetben az ember természetesen szkeptikus. „Azt gondolom, hogy borzasztó helyzetben van Varga Judit”, jelentette ki, hozzátéve, hogy nagyon sajnálja, „hogy ilyen helyzetben még neki kell bizonyítania az igazát”, illetve, hogy a magánéletéből szappanopera lett.

Értékelése szerint a beszélgetésük nagyon mély és őszinte volt, nem volt benne nehéz pillanat. „Nyilván valamilyen szinten nekem is kellemetlen volt meg neki is, de a nézőknek tudniuk kell pontosan, mi történt”, mondta.

„Mivel mindenki azt kiáltja, hogy ez a rogáni propaganda, hogy Varga Judit kiállt és elmondta, mi történt vele, muszáj volt belemenni a legapróbb részletekbe is”, tette hozzá, ennek ellenére arra például nem kérdezett rá, hogy Varga hogyan látja a politikai karrierje és az állítása szerint bántalmazó párkapcsolata szembenállását. Hajdú szerint a beszélgetés legfontosabb üzenete az volt, hogy bántalmazó kapcsolatban nem lehet élni.

Magyar Péterről is kérdezték, de nem foglalt állást a kibontakozóban lévő politikai karrierjéről. Annyit mondott, hogy ha tényleg bántalmazó, akkor az „elképesztően nagy bűn, és vállalnia kell érte a felelősséget”.