Halálos fenyegetést kapott a világbajnok futballista és családja

1 hónap ezelőtt 9

A portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Benfica játékosa, Ángel Di María és családja halálos fenyegetést kapott egy autóból kidobott üzenetben Argentínában, amelyben arra figyelmeztették a Real Madrid és a Manchester United korábbi sztárját, hogy ne térjen vissza Rosarióba.

A fenyegetést állítólag egy cetlire írták, és helyi idő szerint hétfő hajnali fél háromkor dobták ki egy szürke autóból a Funes-hegy lábánál található Miraflores lakóközösség bejáratánál, ahol Di María családjának több tagja, köztük az édesanyja is megszállt – és ahol Di María is meg szokott pihenni rendszeresen.

Az üzenetet a futballista családjának címezték, és megfenyegették, hogy megölik az egyik szerettét, ha visszatér a szülőhelyére játszani.

Helyi sajtóhírek szerint egy kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatba hozható kartell fenyegette meg a 135-szörös argentin válogatott, világbajnok szélsőt. A fenyegetést egy héttel azután dobták ki az autóból, hogy Di María kijelentette, nevelőegyesületénél, a Rosario Centralnál szeretné befejezni pályafutását.

Mondd meg a fiadnak, Ángelnek, hogy ne jöjjön vissza Rosarióba, különben megöljük a család egyik tagját

– állt a futballista édesanyjának címzett üzenetben az Infobae hírportál szerint, amely rendőrségi forrásokra hivatkozott.

„Még Pullaro sem fog megmenteni téged” – tette hozzá a névtelen fenyegető, utalva Maximiliano Pullaro tartományi kormányzóra. „Cetlik helyett golyókat és halott embereket hagyunk magunk után” – állt a levél végén, írja a Reuters.

Di María a kezdőben kap helyet a Costa Rica elleni felkészülési mérkőzésen, mondta Lionel Scaloni, az argentin válogatott szövetségi kapitánya.

„Ángel tudja, hogy mindenben támogatjuk őt, bármire is van szüksége. Az a fontos, hogy játsszon, ez talán eltereli a figyelmét erről az esetről” – jegyezte meg a szakember.

Index könyvek

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM