Ingatlant értékesít a Rába

5 hónap ezelőtt 10

Az értékesítésre azt követően kerül sor, hogy Győr város közgyűlése 2023. szeptember 26-án döntött a Városréthez tartozó ingatlanokon a változtatási tilalom feloldásáról. 

Az október 19-én a BÉT oldalán közzétett közgyűlési előterjesztés szerint a terület mintegy 109 170 négyzetméter nagyságú. Az értékesítendő rész nem közművesített, részben betonozott, a felszín feletti korábbi épületeket padlószintig lebontották. A területen ugyanakkor egy csapadékvíz-átemelő műtárgy és több épület alagsora található.

Ezt az ingatlant a Rába az értékesítési célú ingatlanok között tartja nyilván, a csoport működéséhez nem szükséges, jelenlegi funkciója nem tartozik a fő tevékenységei közé.

Az előterjesztés szerint a sikeres tranzakció további eredmény- és készpénz többletet biztosít a vállalat számára a Rába Modernizációs Program 2025 elnevezésű programhoz.

A rendkívüli közgyűlésen arról is döntés születettt, hogy felújítják az 1969-ben épült, 67 ezer négyzetméter alapterületű üzemcsarnokot. Az előterjesztés szerint a gyártócsarnok stratégiai jelentőségű a Rába Futómű Kft. működésében.

A fejlesztés részeként megszüntetik az üzemelést zavaró problémákat, például beázásokat, korszerűsítik a gépészeti, villamos és energetikai rendszert. A fejlesztést több lépcsőben kívánja megvalósítani a Rába a következő években.

A társaság előzetes becslései szerint a felújítás teljes költségvetése meghaladja a 6 milliárd forintot. A felújítás finanszírozásához támogatást tervez igénybe venni a Rába.

A Rába ma elmozdulás nélkül áll, idén már 33,5 százalékot emelkedett a papír.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: Portfolio