Jó hírt közölt a H&M, örülnek a befektetők

1 hónap ezelőtt 11

A H&M első negyedéves árbevétele 54,9 milliárdról 53,7 milliárd svéd koronára csökkent az első negyedévben. A cég üzemi eredménye azonban jócskán túlszárnyalta a várakozásokat és elérte a 2,08 milliárd koronát. A működési marzs a tavalyi 1,3 ról 3,9 százalékra emelkedett, a cég várakozásai szerint pedig az év végére elérheti a 10 százalékot is.

A készletek 7 százalékkal csökkentek a negyedévben az előző év azonos időszakához képest. Az eladatlan készletek felhalmozódása régóta problémát jelent a cég számára, amely a készletek csökkentését központi kérdéssé tette.

A fejlődés az első negyedévben a helyes irányba folytatódott, javult a bruttó marzs és az üzemi eredmény, csökkentek a készletek és erős a cash flow

- mondta Daniel Ervér, a H&M csoport vezérigazgatója, aki az év elején csatlakozott a vállalathoz, miután Helena Helmersson váratlanul lemondott.

A H&M igazgatótanácsa a májusi éves közgyűlésen részvényenként 6,5 korona osztalékot fog javasolni, és felhatalmazást kér a B részvények visszavásárlására.

A H&M árfolyama ma 10 százalékos pluszban, idén 4,6 százalékos mínuszban van.

Címlapkép forrása: Sean Gallup/Getty Images