Kilőtt az okostelefonos fizetések száma januárban

1 hónap ezelőtt 12

Az okostelefonos fizetések száma 49 százalékkal nőtt januárban az egy évvel korábbihoz képest. Ez 58 százalékos forgalomnövekedéssel párosult - írja a K&H közlése alapján az Index. A közlemény szerint a különböző alternatívák közül a Google Pay-fizetések érték el a legjelentősebb növekedést: a tranzakciók száma 53 százalékkal emelkedett, az elköltött összeg 60 százalékkal lett magasabb.

Mint írják,

az év első hónapjában összesen közel 4,6 millió alkalommal fizettek okostelefonnal a pénzintézet ügyfelei, ami 49 százalékkal haladja meg a tavaly januári szintet.

A tranzakciók összege 58 százalékos bővüléssel megközelítette a 35 milliárd forintot.

A K&H lakossági szegmensért felelős marketingvezetője szerint viszonylag új fizetési megoldásról van szó, így minden hónapban számítunk bővülésre, azonban a számok gyakran meglepően dinamikus növekedésről tanúskodnak. „A januári adatok alapján az is látszik, hogy egyre többen választják a biztonságos és kényelmes okostelefonos fizetést” – összegezte.

A bank összesítése szerint a fizetési alternatívák közül a Google Pay esetén 1,7 millió januári tranzakcióra 11,6 milliárd forintos költés jutott. Előbbi 53, utóbbi 60 százalékos, az átlagot meghaladó emelkedést jelent éves alapon. Az Apple Pay-fizetések száma 47 százalékkal 2,8 millióra nőtt, az ezekhez köthető forgalom pedig 58 százalékkal 23 milliárd forintra gyarapodott.

Szintén két számjegyű pluszt ért el két másik fizetési mód is, a Garmin Paynél a fizetések 29 százalékkal 21 ezerre, a Xiaomi Paynél 18 százalékkal 6 ezerre nőtt. Az előbbinél 26 százalékkal 157 millióra, utóbbinál 23 százalékkal 34 millió forintra emelkedett a forgalom.

A kimutatásból az is kiderül, hogy az egy okostelefonnal intézett fizetésre jutó átlagérték 7576 forint volt januárban.

A lap azt írja, az Apple Paynél ez meghaladta a 8100 forintot, a Google Pay esetéb viszont alacsonyabb, 6713 forint volt. A garminosok 7406 forintot, a xiaomisok 5743 forintot költöttek átlagosan egy-egy fizetésüknél.