Konkoly Zsófia világbajnok 100 méter pillangóúszásban

1 év ezelőtt 981

Konkoly Zsófia 100 méter pillangóúszás döntőben fölényesen vezetett ellenfeleivel szemben, elsőként ért célba, ezzel megszerezve második aranyérmét a 2022-es világbajnokságon. Hihetetlen hajrával teljesítette a második szakaszt, s végül ragyogó, 1:07.64-es idővel ért célba.

Nagyon úgy tűnik, hogy elképesztően jó formában utazott ki a világbajnokságra Konkoly Zsófi.

– Zsófi fő esélyesként érkezett a 100 pillangóra, és az előfutamban ezt nyomatékosította is, de számítottunk rá, hogy nagyon jönni fognak rá a döntőben – mesélte a Pécs Aktuálnak a szintén Portugáliában tartózkodó edzője, Jancsik Árpád.

– Harmadikként fordult a második 50-re, de ott már megnyugodtam, mert messze a mezőny fölé emelkedik hajrában, ami a befektetett munkának köszönhető, márpedig ő az edzéseken mindig beleteszi a melót. Csak ismételni tudom magam: büszke vagyok rá, egy igazi klasszis!

A magyar válogatott másik paralimpiai bajnoka, Pap Bianka 400 méter gyorsúszás fináléban úszott hatalmasat, egy aranyérmet sikerült begyűjteni az előző napon megszerzett ezüst medálja mellé. A mezőnyben, a mindösszesen 13 éves Hotz Csenge is képviselte hazánkat, aki idősebb ellenfeleivel remekül tudta tartani a tempót, így végül harmadikként ért célba.
Továbbá a világbajnokság keddi döntőiben Száraz Evelin negyedik helyen végzett 200 méter vegyesen (SM6), míg Iván Bence a férfiak ugyanezen versenyszámban (SM6) ötödik lett.

Konkoly Zsófia ismét megmutatta, hogy ő a világ egyik legjobb paraúszója.