Marabu Féknyúz: Kiborult a bili

4 hét ezelőtt 17

 Kiborult a bili

A világ ugyanaz, csak kicsit másként szemléljük: mi, akik olvasunk és írunk, illetve a karikaturista, aki észrevesz és megmutat. A hvg.hu Marabut kérte fel, hogy figyeljen, lásson, értelmezzen.

Kapcsolódó cikkeink a témában:

Gergely Márton: Magyar és Varga vitája, jelentések egy házasságból

Moziban fordul elő, hogy az ember nem tudja, oda merjen-e nézni vagy sem. Fontos dolog történik éppen a sztoriban, csak baromi kellemetlen látni.

Varga Judit megvédhette volna az áldozatokat, de a rendszer azt sem engedte, hogy magát védje meg

„Jól emlékszem arra az időszakra. Mert akkor is akadt verbális és fizikai erőszak bőven” – írta a közösségi oldalán Varga Judit a Magyar Péterrel való házasságának az egyik sötét időszakát felidézve. Ugyanaz a Varga Judit, aki igazságügyi miniszterként azt ígérte, „az erőszakkal szembeni zéró tolerancia jegyében fogok eljárni”.

Itt a kormány hivatalos válasza a Magyar-Varga-ügy hét kínzó kérdésére

Indokolt volt, hogy megszólaljon a kormány a Magyar-Varga-ügy Schadl-Völner-szálát is érintő részéről az Orbán Viktor-féle “tévésorozatokkal nem foglalkozom” megjegyzéseknél tartalmasabb formában is, hiszen az azóta közzétett hangfelvételen a Varga Judit által mondottak több kormánytag felelősségét, és több bűncselekmény gyanúját is felvetik. Íme a válasz.