Meghalt Jacob Rothschild

2 hónap ezelőtt 13

87 éves korában meghalt a világhírű Rothschild család egyik tagja, Jacob Rothschild, aki nagy mértékben járult hozzá Nagy-Britannia kulturális és kereskedelmi életének fellendítéséhez.

87 éves korában elhunyt Jacob Rothschild, a Rothschild bankárcsalád egyik filantróp ivadéka – közölte a hírt a The Guardian

A pénzember a Rothschild család bankjánál, az NM Rothschild & Sons-nál kezdte pályafutását, majd 1980-ban távozott és számos vállalatot alapított, köztük a J Rothschild Assurance Groupot, a mai St James's Place-t.

Lord Rothschild több vezető pozíciót is betöltött a londoni NM Rothschild & Sons-nál, öt évig elnökhelyettese is volt. 1988 és 2019 között a RIT Capital Partners, az egyik legnagyobb, a Londoni Értéktőzsdén jegyzett befektetési alap elnöke volt.

Támogatta a művészetet

A művészetek elkötelezett támogatója volt, többek között 1985 és 1991 között a National Gallery kuratóriumának elnökeként működött közre, 1992 és 1998 között pedig a National Heritage Memorial Fund első embereként, amely 1,2 milliárd fontnyi támogatás elosztását felügyelte az örökségvédelem számára. 

Hétfőn az üzleti és a politikai életből is többen búcsúztak Jacob Rothschildtól. A St James's Place azt írta közleményében, hogy „Lord Rothschild, mint nagyszerű pénzember és a St James's Place egyik alapítója, rendkívüli örökséget hagyott hátra, amellyel hozzájárult az Egyesült Királyság pénzügyi tanácsadói szakmájának kialakításához”

George Osborne volt kancellár, aki jelenleg a British Museum kuratóriumának elnöke, az X-en közzétett bejegyzésében fejezte ki tiszteletét.

A lehető legtöbbet hozta ki abból a kiváltságból, amelybe beleszületett, és óriási mértékben hozzájárult Nagy-Britannia kulturális és kereskedelmi életéhez

– írta Osborne hozzátéve, hogy Jacob okos és kíváncsi volt, tele új projektekkel és fanyar humorral. 

Sad to hear the news about Jacob Rothschild - he made the very most of the privilege he was born into, contributing hugely to the cultural and commercial life of Britain. His contributions to the Waddesdon gallery make it one the jewels of the British Museum. Smart, curious, full…

— George Osborne (@George_Osborne) February 26, 2024

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.