Norvégia második sorával is simán verte Tunéziát, hibátlan mérleggel jutott ki a párizsi olimpiára

1 hónap ezelőtt 11

ZS 2920

A már biztos olimpiai kvótás Norvégia magabiztosan, 41–24-re legyőzte Tunéziát a tatabányai olimpiai selejtező harmadik, záró napjának első mérkőzésén. A sorsdöntő Magyarország–Portugália összecsapás 21:00-kor kezdődik. Az Index élő szöveges közvetítéssel várja az olvasókat.

Ben Tekaja fantasztikus védéseinek köszönhetően az első tíz percben fej fej mellett haladtak a csapatok (5–5). Igaz, a norvégok egyrészt nem erőltették a gyors lerohanásokat és nem is a kezdősorukkal álltak fel, a legnagyobb sztárjuk, a Kolstad átlövője, Sander Sagosen is csak a kispadról figyelte az eseményeket.

De azért a skandinávok begyújtották a rakétákat: Sebastian Barthold értékesített hetese már a hatgólos fórt jelentette számukra a 21. percben (15–9). Sőt, az utolsó percekben pedig még erre is rátettek egy lapáttal, kis híján tízet is rászámoltak az afrikai alakulatra (20–12). 

A második félidőben sem vett vissza a lendületből Jonas Wille csapata, 13 perc után már kétszer annyi gólnál járt, mint az ellenfél (30–15). A hatalmas előnyt pedig a lefújásig megtartotta Norvégia, és végül 17 góllal, 41–24-re verte meg az afrikaiakat.

Ez pedig azt jelenti, hogy hat ponttal a selejtezős torna élén zárt és hibátlan mérleggel kvalifikált a párizsi ötkarikás játékokra. Mára csak egy kérdés maradt: Magyarország vagy Portugália csatlakozik a skandinávok mellé. 

FÉRFIKÉZILABDA OLIMPIAI SELEJTEZŐ (TATABÁNYA)

3. forduló 

  • NorvégiaTunézia 41–24  (20–12)
  • Magyarország–Portugália 21:00

A 2. fordulóban történt

Az 1. fordulóban történt

(Borítókép: Szollár Zsófi / Index)