Rekordot könyvelt el Kína vezető elektromosautó-gyártója, érkeznek Magyarországra

5 hónap ezelőtt 11

Kína vezető elektromosautó-gyártója, a BYD csaknem megduplázta adózott eredményét az idei harmadik negyedévben, amikor több mint harmadával nőtt a bevétele éves összevetésben.

A vállalat a szeptember végével záródott negyedévben 10,41 milliárd jüan (511,74 milliárd forint) nyereségre tett szert, ami 82,2 százalék növekedés a tavalyi azonos időszakhoz képest. Szintén éves összevetésben a bevétel 38,5 százalékkal, 162,2 milliárd jüanra (7973,54 milliárd forintra) nőtt.

Így az adózott eredmény és a bevétel egyaránt rekordnagyságú volt.

A BYD éves összevetésben 53 százalékkal több, 824 ezer, a new energy vehicles (NEV) gyűjtőnév alatt kategorizált, a teljesen elektromos autókat és különböző hibrideket is magában foglaló alternatív hajtású járművet adott el az idei harmadik negyedévben. Ebből 71 231 került határon túli piacokra, ami 323 százalékos növekedés. A kínai járműgyártó az idei első kilenc hónapban összesen 2,07 millió autót értékesített, 76,23 százalékkal többet, mint egy éve – összegezte az MTI.

Már érkeznek Magyarországra

Október derekán számoltunk be arról, hogy BYD megkezdi elektromos járműveinek értékesítését Magyarországon. A cég első körben három modellt értékesít, melyekre többfajta garanciát is vállal. A kínai BYD belép a magyar autópiacra. Tisztán elektromos járműveiknek értékesítését a kelet-közép-európai régióban elsőként hazánkban kezdik meg. A forgalmazást a Wallis Motor és a Duna Autó végzik.

A gyártó számára nagy jelentősége van, hogy az elektromos személyautók Magyarországon is elérhetőek legyenek – hangsúlyozta Michael Shu, a BYD Europe ügyvezető igazgatója.

ELSŐ KÖRBEN HÁROM MODELL ÉRTÉKESÍTÉSÉT KEZDIK MEG, MELYEKRE 6 ÉV VAGY 150 EZER KILOMÉTER GARANCIÁT VÁLLALNAK, VALAMINT 24 ÓRÁS ORSZÁGÚTI SEGÉLYSZOLGÁLATOT IS BIZTOSÍTANAK.

A vállalat úgy véli, fordulópont lehet a fenntartható közlekedésben a járművek megjelenése.