Súlyos gondok a Toyotánál, több népszerű modell szállítását is leállítják

2 hónap ezelőtt 6

Portfolio 2024. január 29. 09:28

A vizsgáló bizottság három motormodell lóerő-teljesítményének vizsgálata során talált szabálytalanságokat, az érintett egységeket pedig a vállalat közleménye szerint mintegy 10 járműmodellben is használják világszerte.

A jövőben részt veszünk a Toyota Industries újjáépítését segítő valamennyi vállalati szintű tevékenységben, és felülvizsgáljuk a helyzetet, hogy alaposan megbizonyosodjunk arról, hogy a biztonság és a minőség a legfontosabb prioritás

- áll a Toyota közleményében.

A bizottság szabálytalanságokat talált három motormodell lóerő-teljesítményének vizsgálata során. A vállalat szerint összesen 10 járműmodellben használták a motorokat világszerte, köztük hatban Japánban. A bizottság eredetileg a Toyota Industries-t vizsgálta a targoncákban használt motorokkal kapcsolatos tanúsítási problémák miatt.

Nem a Toyota az első, akit hasonló problémák érintenek, múlt hónapban a cég leányvállalata, a Daihatsu jelentette be, hogy több járművet sem vizsgálták megfelelően ütközésbiztonsági szempontból, és hogy manipulálták ezen tesztek végeredményeit, egészen 1989-ig visszamenőleg. Ennek eredményeképpen a Daihatsu leállította a forgalmazást és januárig felfüggesztette működését.

Címlapkép forrása: Getty Images