Szkander – Soha rosszabb idénynyitót!

2 hónap ezelőtt 16

Szenzációs évkezdet! A Magyar Szkander Szakszövetség elnöke szerint sportáguk egyre erősebb itthon, egyre többen kapcsolódnak be az egyes szkanderklubok munkájába, és ez meglátszott a hétvégi országos bajnoki fordulón is. Csabai Atilla kiemelte, dicséretes, hogy főleg utánpótláskorúak érdeklődnek a szkander iránt.

„Szegeden óriási versenyt láthattunk, teltházzal ment az országos bajnokság, és négy asztalon zajlottak a küzdelmek. Volt olyan időszak, amikor elég volt két asztal egy ob lebonyolításához, azonban most olyan nagy létszámú mezőny jött össze, hogy csak így lehetett megrendezni a viadalt” – kezdte értékelését Csabai Atilla.

A sportvezető a válogatott versenyzőkkel kapcsolatban megjegyezte, hogy a tavaly év végi megmérettetéseken voltak olyan szkanderosok, akiknél formahanyatlás állt be.

„A szegedi küzdelmek után kijelenthető: ez már a múlt. Biztató formákat láttunk többeknél. Kiemelni nem szeretnék senkit sem, de megemlítem Donkó Patrikot, Jónás Márkot és Bodrogi Gellértet, akik nagyot versenyeztek, és ha így folytatják az edzésmunkát, szép eredményeket érhetnek el” – összegzett az elnök.

A válogatott több tagja egy csehországi Európa Kupán indul a közeljövőben, az utánpótláskorúak pedig a Visegrad Junior Grand Prix-n állnak asztalhoz. Utóbbi versenyt a V4-es országok felváltva rendezik meg. Tavaly Magyarország volt a házigazda, idén pedig Csehország várja a fiatalokat. Április 6-án megrendezik a Nemzeti Döntőt Madarason, aztán májusban jöhet a pozsonyi Európa-bajnokság.

Bejegyzés navigáció