Tömegkatasztrófa az orosz-ukrán határon: lezuhant egy utasszálító gép, legalább 74 ember meghalt

3 hónap ezelőtt 7

Szerda délelőtt lezuhant egy orosz Iljusin-76-os katonai repülőgép Oroszországban, az ukrán határ közelében fekvő Belgorodi területen. A gépen ukrán hadifoglyokat szállítottak, és összesen legalább 74 ember meghalt.

Cikkünk frissül...

A BBC szerint az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy a gépen 65 ukrán hadifoglyot szállítottak. A RIA Novosztyi orosz hírügynökség pedig azt közölte, hogy rajtuk kívül 9 orosz volt a gépen.

Vjacseszlav Gladkov helyi kormányzó közölte, hogy értesítették az esetről, de részleteket még nem árult el. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hasonló nyilatkozatott adott a sajtónak.

Az esetről egy videó is napvilágot látott: eszerint a gép Jablonovo falu közelében zuhant le, és egy nagy robbanás látható rajta.

Accidente de un Il-76 🇷🇺en el distrito Korochansky, Belgorod. Lamentablemente se dice que se trata de 🤬prisioneros ucranianos en traslado para intercambio.
Los HDLGP echando la culpa a Ucrania. 65 ucranianos, 6 tripulantes y 3 acompañantes (supongo mindef ruso) pic.twitter.com/WSD06X185a

— FONSEJ 🇪🇸🫶🇺🇦 (@FONSEJ1) January 24, 2024