Újabb sztárbanda tér vissza Magyarországra

2 hónap ezelőtt 10

Nyáron visszatér a brit heavy metal banda hazánkba, ezúttal a harmincadik Rockmaraton biztosít színpadot nekik. Az idei fesztivált 2024. július 11. és 15. között rendezik meg, ennek fő fellépője Rob Halford és zenekara. A Judas Priest legutóbb 2022-ben adott koncertet hazánkban, akkor a Papp László Budapest Sportarénában álltak színpadra.

Már néhány név megjelent a 2024-es Rockmaraton felhozatalából, úgy mint az Alestorm, az Accept vagy a Beast In Black,  a nagy durranással azonban mostanáig vártak a szervezők. A harmincadik maratonon nem kisebb főfellépővel büszkélkedhet a fesztivál, mint a brit heavy metal nagyágyúja, a Judas Priest – áll a fesztivál hozzánk eljuttatott közleményében.

A csapat, amelyet a stílus úttörőjeként tartanak számon, legutóbb 2022-ben lépett fel Budapesten. Akkor a Papp László Sportarénában láthattuk őket, nyáron azonban Dunaújvárosban robbantanak adrenalinbombát a rockzene szerelmesei közt.

Az első heavy metal banda

Az 1969 óta aktív zenekar kalandos útja során számos tagcserét élt meg, első nagylemezüket, a Rocka Rollát azonban csak 1974-ben adták ki. A csapat énekese, Rob Halford szerint ők a valaha volt első metál banda, tekintve hogy barátja, Tony Iommi, a Black Sabbath legendás gitárosa elutasítja, hogy együttese heavy metal zenekar lenne, így Halford a Judas Priestnek ítéli ezt a megtisztelő címet.

A banda hat éve adta ki utolsó stúdióalbumát (Firepower), idén azonban új – szám szerint tizenkilencedik – lemezük érkezik, amelynek címe: Invincible Shield. A kiadvány 2024. március 8-án landol a boltokban, így a nyári fellépésükön már biztosan hallhatnak a rajongók néhány új szerzeményt róla.

A 2024-es, sorban harmincadik Rockmaraton fesztivál július 11. és 15. között lesz Dunaújvárosban, a Szalki-szigeten. Az érdeklődők négy nap alatt olyan bandákkal találkozhatnak a Judas Priest mellett, mint az Annisokay, a Destruction vagy a The 69 Eyes.