Visszavágta a Wizz Air célárát a Concorde, de van ok a bizakodásra

3 hónap ezelőtt 9

Portfolio 2024. január 26. 17:22

Mibe fektessünk 2024-ben? Az állampapír, a részvény, az arany, a kripto vagy az ingatlan lesz a nyerő? Szakértőink minden kérdésre választ adnak. Ha fontos önnek, hogy megtakarításai optimális befektetésekben gyarapodjanak, akkor ott a helye a konferenciánkon!

Az elemző elmondta, hogy a csalódást keltő jelentésben pozitívum, hogy a Wizz Air nem változtatott a kapacitás várakozásain, ráadásul ami nagyobb meglepetésre továbbra is 350-400 millió eurós profitot várnak a márciusban záruló 2024-es pénzügyi évben, amit a pozitív foglalási trendek, valamint az operációban lévő flotta magasabb kihasználtsága magyaráz.

Ráadásul a Pratt & Whitney-től származó kompenzáció elérheti akár a 100 millió eurót is, ami pozitívan járulhat hozzá a negyedik negyedéves eredményekhez.

A Concorde szerint a cég a 2025-ös pénzügyi évre jó úton halad, hogy piaci részesedését fenntartsa a közel egy évre kieső repülőgépek ellenére is, hiszen a jelenlegi pénzügyi évhez hasonló kapacitással számolnak a következő pénzügyi évre is.

A piaci szereplők azonban joggal kérdőjelezhetik meg, hogy képes lesz-e a cég teljesíteni a 2024-es pénzügyi évre vonatkozó iránymtuatást, mivel ennek eléréséhez mintegy 60 millió eurós profitot kellene termelnie a Wizz-nek a negyedik negyedévben.

Amennyiben azonban sikerül ezt teljesítenie a cégnek, úgy nagy valószínűséggel a legrosszabb időszakot már maguk mögött hagyták.

A Concorde a 2024-es pénzügyi évre vonatkozóan 336 millió eurós nettó gyereségre számít, ami mintegy 4 százalékkal marad el a menedzsment által várt tartomány aljától.

A csütörtöki negatív árfolyamreakciót követően az elemző szerint érdemes pozíciót építeni a részvényekből, az ajánlás továbbra is vétel, míg a 12 havi félár 31 font részvényenként.

A Wizz Air részvényei ma 5,4 százalékos pluszban zártak, míg a Concorde frissített, 31 fontos célára közel 51 százalékkal van magasabban a mai záróértékhez viszonyítva.

Címlapkép forrása: Portfolio