A parlament elnökké választotta Sulyok Tamást

2 hónap ezelőtt 7

A képviselők több mint kétharmadának támogatásával az Országgyűlés megválasztotta Sulyok Tamás jogászt Magyarország következő köztársasági elnökévé.

Az ígért nemzeti egység most sem valósult meg, hiszen az ellenzék egy része kivonult a szavazásról, közös jelöltet pedig nem állítottak. Sulyok megválasztása mellett 134-en, ellene 5-en szavaztak.

Sulyok Tamás öt évre költözik a Sándor-palotába, tehát 2029-ig maradhat államfő. Sulyok visszafogott, éles politikai kijelentésektől zsigerből tartózkodó, leginkább a tudós jogász imidzsét hordozó, „unalmas” köztársasági elnök lehet, írtuk róla cikkünkben. Azóta Sulyok valóban eléggé unalmas közleményben reagált jelölésére.

A múlt héten Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Balatonalmádiban jelentette be, hogy Sulyok Tamás jogász, az Alkotmánybíróság elnöke lesz a Fidesz-KDNP köztársaságielnök-jelöltje. Az Alkotmánybíróság megüresedett élére a Fidesz Trócsányi Lászlót, a Magyar Jogász Egylet elnökét jelöli.

Sulyok Novák Katalint követi az elnöki székben, aki azután mondott le, hogy a 444 megírta, a bicskei gyermekotthon volt igazgató-helyettese, az intézmény pedofil igazgatójának bűntársa, K. Endre elnöki kegyelmet kapott. Novák Katalin lemondását nem sokkal Sulyok megválasztása előtt fogadták a képviselők.