Aláírásgyűjtést indít a DK Novák Katalin lemondatásáért

2 hónap ezelőtt 10

Kálmán Olga hétvégén levelet írt Ferenc pápának, kedden pedig már aláírásgyűjtést hirdetett meg, és Novák Katalin köztársasági elnök lemondását követeli.

A Demokratikus Koalíció közleménye szerint „Novák szégyent hozott a köztársasági elnöki tisztségre, ezzel pedig méltatlanná vált annak betöltésére”.

Magyarország köztársasági elnöke, írja Kálmán, „nem élhet vissza erkölcstelen módon az államfői hatalmával, hogy felmentsen a börtönbüntetés alól az Orbán-családdal és a Fidesszel kiváló kapcsolatokat ápoló, pedofilsegítő bűnözőt”.

A köztársasági elnök tavaly áprilisban kegyelmet adott annak a férfinek, aki bűnsegédje volt a bicskei gyermekotthon pedofília miatt elítélt igazgatójának, V. Jánosnak. V. János 2006 és 2014 között legalább tíz rábízott fiatalt zaklatott.

„Nem engedhetjük meg, hogy Novák Katalin még több pedofilt engedjen szabadon, veszélyeztetve gyerekeinket és unokáinkat! Nem lehet egy pedofilsimogató Magyarország legfőbb közjogi méltósága, nem képviselheti a magyarokat államfőként sem itthon, sem külföldön!” – szól a DK közleménye.