Alexander Zverev megállította Marozsán Fábián miami menetelését

4 hét ezelőtt 13

A világranglista-ötödik német Alexander Zverev 6-3, 7-5 arányban legyőzte Marozsán Fábiánt a miami ATP 1000-es tenisztorna negyeddöntőjében.

A meccs esélyese Zverev volt, aki a világ egyik legjobb teniszezője, korábban második is volt a világranglistán. Januárban majdnem bejutott az Australian Open döntőjébe is, azonban kétszettes előnyét leadta az orosz Danyiil Medvegyev ellen. Veresége után betegségre hivatkozva lemondta az egy héttel későbbi Magyarország-Németország Davis-kupa találkozót, így Tatabányán nem mérkőzött meg Marozsánnal.

Zverev és Marozsán ma játszott egymással először. A német játékos végig magabiztosan teniszezett, az első szettben kétszer, a másodikban egyszer vette el Marozsán adogatását, miközben a saját szerváját végig hozta.

Marozsán bravúrosan menetelt az elmúlt egy hétben. A 128-as főtáblán négy mérkőzést nyert, kettőt ráadásul Top10-es játékos ellen. Vasárnap a világranglista-hetedik dán Holger Runét verte meg, a nyolcaddöntőben pedig a világranglista-tizedik ausztrál Alex de Minaurt búcsúztatta. Nyolc közé jutásával 185 ezer dollárt, mintegy 67,5 millió forintot keresett.

A miami torna előtt kétszer vert meg Top10-es játékost. Tavaly májusban a római tornán győzte le az akkor világranglista-második, Grand Slam-bajnok Carlos Alcarazt. Októberben pedig a norvég Casper Ruudot verte meg Shanghaiban.

Marozsán hétfőtől a világranglista 38-dik helyére lép előre, ez új rekord lesz számára. Utolsó magyar férfi teniszezőként Fucsovics Márton jutott ilyen magasságokba, neki a 31. hely volt a legjobb pozíciója 2019 márciusában.