Ezúttal tényleg valami újdonsággal bővítik az Instagramot

1 hónap ezelőtt 7

Érdekes újdonságot fejleszt az Instagram: a „Friend Map” ugyan magyar nevet még nem kapott, viszont arra szolgálhat majd, hogy látható legyen térképen, épp merre járnak a barátai, követői - írja a HVG.

A funkció készülését a Meta erősítette meg a TechCrunch kérdésére.

A lehetőség használatáról mindenki maga dönthet, nem látja majd alapértelmezés szerint mindenki, hogy éppen merre jár, ugyanis ez igen súlyos adatvédelmi aggályokat vetne fel.

A Meta elmondása szerint a funkciót egyelőre csak belsős körökkel tesztelik, tehát jelenleg még a kíváncsi felhasználók számára sem kipróbálható.

Az Alessandro Paluzzi által megosztott képernyőképek alapján a funkcióval lehetősége lesz a felhasználónak eldönteni, kivel szeretné megosztani a földrajzi pozícióját. Az erre vonatkozó adatok a jelek szerint végpontok között titkosítva lesznek, tehát illetéktelenek nem nyerhetnek majd bepillantást abba, hogy hol jár épp.

A funkció hasonlít a Snapchat-en található Snap Map-re, mellyel láthatjuk, hol vannak azok az ismerősök, akik ezt jóváhagyják.

Pillanatnyilag nem ismert, hogy mikor válik mindenki számára elérhetővé az Instagram új funkciója, ám, mint írják, a hivatalos megerősítés és a tesztelés ténye közeli megjelenésre utal.