Meztelenül mászott fel a Szent István-bazilika oltárára egy férfi, videó is készült az esetről

3 hónap ezelőtt 9

Az incidens miatt egy időre le kellett zárni a bazilikát is. A mentálisan zavartnak tűnő nigériai férfit elfogták, és kihallgatták.

Szokatlan jelenet zajlott le hétfőn a Szent István-bazilikában, ahol egy mentálisan zavartnak tűnő férfi levetkőzött, majd így, anyaszült meztelenül felmászott az oltárra. A Magyar Kurír szerint a férfi a templomőröket félretaszítva rontott be a templomtérbe. A szentélyben történt incidens miatt a bazilikát egy időre le is zárták, de az esti szentmisék és szertartások már zavartalanul zajlottak.

A hirado.hu-n egy olvasói videó is megjelent a történtekről. Mivel a férfi felszólításra sem hagyta abba a rendbontást, a helyszínre rendőrök és mentők is kiérkeztek. A férfit, akiről kiderült, hogy 20 éves nigériai állampolgár, előállították, és garázdaság, valamint kábítószer-birtoklás megalapozott gyanújával kihallgatták, majd őrizetbe vették.

Kiderült az is, hogy a fiatal férfinek nem ez volt az első kísérlete, hogy pucérra vetkőzzön a templomban. A hirado.hu úgy tudja, hogy legálisan tartózkodik Magyarországon, és egy Airbnb-t vett ki.